SPO13 nov '14 14:06Aangepast op 13 nov '14 18:22

Bobpilote Van Huigenbosch vierde in Igls

Auteur: ANP Nieuws

IGLS (ANP) - De Nederlandse bobsleepilote Marije van Huigenbosch is het seizoen donderdag begonnen met de vierde plaats in een Europa Cupwedstrijd in het Oostenrijkse Igls.

Archieffoto. ANP
Archieffoto. ANP

De Almeerse had Melissa Boekelman, reserve van Esmé Kamphuis tijdens de Winterspelen van Sotsji, als remster mee in de bob. Het tweetal moest in twee runs 1,76 seconde toegeven op het Duitse koppel Anja Schneiderheinze en Lisette Thoene.

Edwin van Calker eindigde bij de mannen in de tweemansbob in de middenmoot: dertiende. Donderdag ging hij met remmer Igor Brink naar beneden. Een dag eerder bereikte Van Calker met Sybren Jansma hetzelfde resultaat. Beide dagen was de Duitser Francesco Friedrich de snelste. Bror van der Zijde, voormalig remmer van Van Calker, debuteerde met de Zwitser Rico Peter met de derde plaats. Jurriaan Wesselink opende het Europa Cupseizoen met de twintigste en de zeventiende plaats, beide keren met Dennis Veenker als remmer.

Van Calker heeft ervoor gekozen de wereldbekercyclus, die begint in Noord-Amerika, voorlopig links te laten liggen. Via optredens in het Europese circuit wil hij toewerken naar het WK in Winterberg.

Gerelateerde artikelen