SPO22 sep '14 17:36

Kreuziger vrijgesproken van dopinggebruik

Auteur: ANP Nieuws

PRAAG (ANP) - De Tsjechische wielrenner Roman Kreuziger mag weer fietsen.

EPA
EPA

De arbitragecommissie van het olympisch comité van zijn land heeft de 28-jarige renner van Tinkoff-Saxo maandag vrijgesproken van dopinggebruik. Kreuziger was de afgelopen maanden voorlopig geschorst, omdat onderzoek werd gedaan naar schommelende bloedwaarden in de jaren 2011 en 2012.

Vorige maand deed Kreuziger zonder succes een poging zijn schorsing ongedaan te maken bij het internationale sporttribunaal CAS. De Tsjech vond wel gehoor in eigen land. De mondiale wielrenunie UCI heeft de mogelijkheid in beroep te gaan bij het CAS. De UCI liet maandag in een reactie weten zich daarover te beraden.

De Tsjechische klimmer werd in juli door Tinkoff-Saxo buiten de Tourploeg gelaten, omdat de UCI toen een onderzoek was begonnen naar afwijkingen in diens bloedpaspoort. Omdat een sanctie echter uitbleef, besloot de ploegleiding om Kreuziger weer op te stellen voor de Ronde van Polen in augustus. De UCI reageerde toen wel meteen en legde de wielrenner nog voor de start van de etappekoers een voorlopige schorsing op, in afwachting van een uitspraak in het lopende onderzoek. Kreuziger, die vorig jaar de Amstel Gold Race won en als vijfde eindigde in de Tour, miste daardoor ook de Vuelta.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen