SPO26 apr '14 18:01Aangepast op 26 apr '14 23:07

Badmintonduo's stranden in halve finales EK

Auteur: ANP Nieuws

KAZAN (ANP) - De Nederlandse badmintonners hebben op de Europese kampioenschappen in Kazan genoegen moeten nemen met de troostprijzen.

Archiefbeeld van Jorrit de Ruiter. ANP
Archiefbeeld van Jorrit de Ruiter. ANP

De duo's Jorrit de Ruiter/Samantha Barning (gemengddubbel) en Eefje Muskens/Selena Piek (vrouwendubbel) strandden zaterdag in de halve finales. Daardoor werden de Nederlandse koppels als derde geklasseerd, goed voor twee bronzen medailles.

De Ruiter en Barning moesten diep buigen voor het als eerste geplaatste Deense koppel Joachim Fischer Nielsen/Christinna Pedersen: 12-21 8-21. Van het duo Muskens/Piek werd als nummer 2 van de plaatsingslijst een finaleplaats verwacht, maar de badmintonsters verloren met 20-22 11-21 van Line Damkjaer Kruse en Marie Roepke uit Denemarken. ,,Het voelt alsof we zilver hebben verloren'', zo treurde Piek. ,,De Denen speelden erg goed en maakten maar weinig foutjes. Ik zeg het niet graag, maar ze hebben terecht gewonnen. We nemen een medaille mee naar Nederland, maar het is niet de kleur die we wilden.''

In het enkelspel kwam Eric Pang het verst. Hij moest in de kwartfinale zijn meerdere erkennen in Vladimir Ivanov uit Rusland. Bij de vrouwen strandde Soraya de Visch Eijbergen al in de eerste ronde.

Gerelateerde artikelen