SPO16 feb '14 10:35

Poetin meteen op ziekenbezoek

Auteur: ANP Nieuws

SOTSJI (ANP) - De Russische president Poetin was een van de eersten die de onfortuinlijke skiester Maria Komissarova bezocht in het ziekenhuis van Sotsji.

ANP
ANP

De 23-jarige Russin kwam daar bij van een 6 uur durende rugoperatie. Die zware ingreep was nodig nadat Komissarova zaterdag bij de Winterspelen haar rug had gebroken door een heftige crash tijdens de training van het onderdeel skicross.

Haar toestand was stabiel, maar de artsen kunnen pas na enkele dagen zeggen of de operatie succesvol is geweest. Poetin kwam Komissarova beterschap wensen en belde ook haar vader op om hem in te lichten over de situatie van zijn dochter.

De piste voor de skicrossers is er een met bulten, bochten en schansen. De snowboarders, die zondag hun wedstrijd op de cross afwerken, hadden ook veel problemen overeind te blijven. Onder anderen de Nederlands Bell Berghuis ging onderuit. De Noorse Helene Olafsen viel hard op haar rug en schouder en moest per brancard worden afgevoerd. De Amerikaanse Jacqueline Hernandez klapte hard met haar helm tegen de grond en was zelfs eventjes bewusteloos.

Gerelateerde artikelen