SPO12 nov '14 13:01

BeNeCup redding NK motorsport

Auteur: ANP Nieuws

ARNHEM (ANP) - De Nederlandse motorsportbond KNMV heeft samen met zijn Belgische evenknie FMB-BMB een nieuw kampioenschap in het leven geroepen.

ANP
ANP

De BeNeCup combineert in 2015 het Open Nederlands kampioenschap wegrace en de Belgische titelstrijd. Op de agenda staan tien evenementen, verdeeld over drie landen. Zandvoort is een van de circuits die de BeNeCup aandoet. Assen, Hengelo en Oss zijn de andere halteplaatsen in Nederland.

De samenwerking tussen beide bonden is tevens de redding van het ONK, dat de laatste jaren steeds verder in de verdrukking is geraakt door het afnemende aantal deelnemers. De nieuwe competitie wordt verreden in de klassen Supersport, Superbikes en zijspannen. Het eerste raceweekeinde is op 11 en 12 april in het Franse Croix-en-Ternois. De finale (Race of the Champions) is op 10 en 11 oktober in Assen.

De KNMV kondigde in juni de verregaande samenwerking aan met de Belgische bond. Doel was een nieuwe impuls te geven aan de kostbare wegracesport. De BeNeCup is de concrete uitwerking ervan. ,,Ons doel was om volle startvelden in combinatie met betaalbaar racen te realiseren en in deze opzet zijn we geslaagd'', licht sporttechnisch manager Camiel van Berkesteijn van de KNMV toe. ,,Ik denk dat we een mooi kampioenschap tegemoet kunnen zien.''

Gerelateerde artikelen