SPO13 sep '14 18:36Aangepast op 13 sep '14 20:26

Frankrijk naar finale Daviscup

Auteur: ANP Nieuws

PARIJS (ANP/RTR) - Frankrijk heeft zaterdag ten koste van titelverdediger Tsjechië de finale van de Daviscup bereikt.

EPA
EPA

Het Franse dubbel Richard Gasquet en Jo-Wilfried Tsonga was te sterk voor de Tsjechen Tomas Berdych en Radek Stepanek: 6-7 (4) 6-4 7-6 (5) 6-1. Daarmee namen de Franse tennissers een niet meer te achterhalen 3-0-voorsprong.

De tegenstander in de finale komt uit de partij tussen Zwitserland en Italië in Genève. Het thuisland leidt daarin met 2-1.

Gasquet had Frankrijk vrijdag op voorsprong gezet met een overwinning op Berdych waarna Tsonga eveneens te sterk was geweest voor Lukas Rosol. Captain Arnaud Clement besloot daarop zijn dubbel volledig om te gooien. Niet Gael Monfils en Julien Benneteau maar de beide winnaars van vrijdag kregen de voorkeur. ,,Al mijn spelers waren in topvorm. Ik ben blij dat ik zulke moeilijke keuzes moest maken'', vertelde Clement nadat zaterdag de klus geklaard was.

Bij de Tsjechen was Berdych de zwakke schakel en kreeg Stepanek tot overmaat van ramp last van zijn rug. ,,Onder normale omstandigheden had ik opgegeven'', vertelde Stepanek, die met zijn land twee keer op rij de Daviscup had gewonnen.

Gerelateerde artikelen