SPO28 nov '14 23:39Aangepast op 29 nov '14 00:02

Darter Van Gerwen overklast Van Barneveld

Auteur: ANP Nieuws

MINEHEAD (ANP) - Darter Michael van Gerwen heeft vrijdag in de eerste ronde van de Players Championship Finals landgenoot Raymond van Barneveld overklast.

EPA
EPA

De 25-jarige wereldkampioen uit Brabant klopte zijn Haagse opponent met 6-2, mede dankzij acht keer de maximale score van 180. Van Gerwen speelt in de tweede ronde tegen de Engelsman Terry Jenkins. Aan het lucratieve toernooi in Minehead doen de beste 32 spelers van dit jaar mee, als voorbereiding op het WK dat volgende maand begint. Van Gerwen won vorig jaar beide evenementen.

Christian Kist was dichtbij een stunt tegen de als eerste geplaatste Gary Anderson. Kist kreeg zelfs één 'matchdart', maar hij liet de Schot nog ontsnappen (5-6). Vincent van der Voort en Jelle Klaasen gingen wel door. Van der Voort gunde Andy Hamilton met onder meer 'check-outs' van 140 en 152 geen enkele leg: 6-0. De Noord-Hollander haalde een prima gemiddelde van 104,86 punten per beurt en speelt in de volgende ronde tegen de Engelsman Peter Wright, die Benito van de Pas uit het toernooi gooide (6-2).

Klaasen deed het zelfs nog iets beter dan Van der Voort. Zijn moyenne van 108,74 en verbluffende trefzekerheid op de dubbels (75 procent) was zelfs James Wade (102,95) te machtig: 6-4. De Engelsman werd door de bookmakers tot de favorieten gerekend, maar moest buigen voor de ontketende Klaasen. Die treft in de tweede ronde Dean Winstanley, de Engelsman die de Australiër Simon Whitlock met 6-3 klopte.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen