SPO4 nov '14 18:17

Schaatsers Team Corendon naar Azië

Auteur: ANP Nieuws

UTRECHT (ANP) - Team Corendon vaardigt drie schaatsers af naar de komende wereldbekertoernooien in Azië.

Archieffoto, Koen Verweij. ANP
Archieffoto, Koen Verweij. ANP

Marrit Leenstra, Marije Joling en Koen Verweij hadden zich het afgelopen weekeinde bij de NK afstanden geplaatst voor de wedstrijden in Japan (14-16 november) en Zuid-Korea (21-23 november). Na afloop van de driedaagse in Thialf was het echter nog niet helemaal duidelijk of Team Corendon van de startbewijzen ook gebruik zou maken.

,,De ploeg geeft de voorkeur aan het rijden van deze internationale wedstrijden boven het inlassen van een trainingsblok in de komende periode'', liet de teamleiding dinsdag weten. Andere ploegen laten het Aziatische tweeluik wel schieten in verband met de reistijd en/of de kosten die met de trips naar Japan en Zuid-Korea zijn verbonden.

Leenstra zal uitkomen op de 1000 meter en de 1500 meter. Joling verschijnt op de 1500 meter eveneens aan de start en rijdt in Japan ook de 3000 meter. Verweij neemt in Japan deel aan de 1000 meter, de 1500 meter en de 5000 meter. In Zuid-Korea rijdt de wereldkampioen allround de 1000 meter en de 1500 meter.

Ploegachtervolging Japan

De drie schaatsers van Team Corendon zijn eveneens geselecteerd voor de ploegachtervolging in Japan. Bondscoach Geert Kuiper maakt een paar dagen voor het begin van de wedstrijd zijn vrouwen- en mannenteam bekend.

Kuiper heeft Verweij ook opgenomen in zijn voorselectie voor de mass start in Japan en Zuid-Korea.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen