SPO15 apr '14 18:40

De Jongh leert Contador alles over kasseien

Auteur: ANP Nieuws

IEPER (ANP) - In het wiel bij Steven de Jongh heeft Alberto Contador kennis gemaakt met de kasseienzones die hij tijdens de komende Ronde van Frankrijk voor de kiezen krijgt.

ANP
ANP

De Spaanse kopman van Tinkoff-Saxo, één van de favorieten voor de Tourzege, legde samen met zijn ploegleider een deel van het parcours van de vijfde etappe af. ,,Ik heb vooral het materiaal getest, dat zal hier heel belangrijk zijn'', zei Contador. ,,Het voelde goed op de kasseien, maar dit was natuurlijk slechts een training en het regende niet.''

De vijfde Touretappe op 9 juli gaat over 156 kilometer tussen Ieper en Arenberg Porte du Hainaut, met onderweg negen stroken met kasseien uit Parijs-Roubaix van in totaal zo'n 15 kilometer. ,,Ik heb het eerste deel van de route in de auto bekeken en de laatste 75 kilometer op de fiets. Steven heeft enorm veel ervaring op dit parcours, hij kent die op zijn duimpje. Zijn tips zijn heel waardevol voor mij'', aldus Contador.

De Spaanse klimmer won dit jaar al de Tirreno-Adriatico en vorige week de Ronde van Baskenland. Hij gaat zich na een korte vakantie voorbereiden op de Dauphiné en de Tour.

Gerelateerde artikelen