SPO23 aug '14 17:03Aangepast op 23 aug '14 17:39

Verlinden zevende in finale 100 meter vlinder

Auteur: ANP Nieuws

BERLIJN (ANP) - Joeri Verlinden heeft zijn rentree op een groot toernooi niet met een individuele medaille kunnen opluisteren.

ANP
ANP

De Limburgse zwemmer eindigde zaterdag op de EK in de finale van de 100 meter vlinderslag als zevende: 52,17. Het goud was voor de Pool Konrad Czerniak in 51,38.

Verlinden was in november 2012 voor het laatst finalist bij de Europese titelstrijd kortebaan. Hij stond lange tijd aan de kant vanwege blessures en hartproblemen. In 2010 won hij al eens zilver op de 100 vlinder bij een EK.

Verlinden had voor zijn race van zaterdag met coach Martin Truijens een plan bedacht. Hij wilde de eerste 50 meter heel hard zwemmen om een soort buffer op te bouwen. Dat lukte niet. ,,Ik kom toch nog wat kracht tekort'', bekende Verlinden. ,,Ik dacht dat mijn basissnelheid hoger zou zijn, maar dat is niet zo. Ik ben zeker niet naar Berlijn gekomen om hier alleen maar te zijn. Ik wilde iets laten zien. Ik heb wel bewezen dat ik hier thuis hoor en dat ik op de goede weg ben. Maar ik ben nog niet medaillewaardig.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen