SPO2 jul '14 14:40

Lauda hoort alarmbel voor Mercedes

Auteur: ANP Nieuws

SILVERSTONE (ANP) - Niki Lauda waarschuwt Mercedes: de concurrentie komt dichterbij.

EPA
EPA

,,De alarmbel klinkt, dus dat betekent gevaar'', aldus de Oostenrijke formule 1-legende, een van de bazen bij de Duitse renstal. Mercedes kan niettemin met enig vertrouwen de komende Grand Prix van Groot-Brittannië tegemoetzien. De Duitser Nico Rosberg won vorig jaar de race op Silverstone en voor de Brit Lewis Hamilton is het zijn thuisrace.

Lauda refereert aan de laatste twee grandprixraces in Oostenrijk en Canada, waar zichtbaar was dat de suprematie van Mercedes tanende is. Tot aan de GP van Canada wonnen Lewis Hamilton en Nico Rosberg met grote overmacht alle races, maar in Montreal was de Australiër Daniel Ricciardo van Red Bull de snelste. In Spielberg eindigden Rosberg en Hamilton 2 weken terug wel weer als eerste en tweede, maar de bolides van Williams zaten niet ver achter de Mercedessen. Felipe Massa was in zijn Williams zelfs de snelste in de kwalificatierace.

,,Als de alarmbellen op tijd klinken, kun je nog iets ondernemen. Het betekent dus dat we niet achterover gaan leunen, maar keihard moeten werken aan verbeteringen van onze auto'', aldus Lauda, in het verleden drie keer wereldkampioen in de koningsklasse. Teambaas Toto Wolff noemt de zege in Oostenrijk een van de zwaarst bevochten van dit seizoen. ,,De kwalificatierace was beneden peil, maar in de race sloegen we gelukkig terug. De concurrentie dwong ons in Spielberg tot het uiterste en dat bewijst dat we voor de volle 100 procent moeten focussen op ons werk. We kunnen ons geen fouten permitteren.''

Mooie herinnering

Hamilton denkt nog altijd met veel genoegen terug aan zijn overwinning op Silverstone in 2008. ,,Ik won die race in de regen met iets van 60 seconden voorsprong. Ik had bijna iedereen een rondje gelapt. Het is een van de hoogtepunten in mijn carrière, want van zo'n overwinning voor de ogen van duizenden Brits autosportfans kun je alleen maar dromen'', zegt de coureur, die in dat jaar ook de wereldtitel veroverde. Hij won dit seizoen al vier races en staat in het kampioenschap tweede achter teamgenoot Rosberg.

De Duitser heeft een mooie herinnering aan zijn zege van 2013. Op een festival na afloop zong het publiek hem toe. ,,Ik was bijna jarig en de menigte begon spontaan 'Happy Birthday' te zingen. De Britse autosportfans zijn werkelijk fantastisch.''

Gerelateerde artikelen