SPO28 sep '14 04:06

Spanje zoekt opvolger van Freire

Auteur: ANP Nieuws

PONFERRADA (ANP) - Wielerminnend Spanje hoopt zondag voor het eerst sinds 2004 weer een wereldtitel bij de profs te kunnen vieren.

Nadat Oscar Freire in Verona voor de derde keer in zijn loopbaan de regenboogtrui had veroverd, stond er vrijwel altijd een Spanjaard op het podium maar nooit meer op de hoogste trede. Met name vorig jaar was dat pijnlijk. Omdat Alejandro Valverde en Joaquim Rodriguez elkaar het succes niet gunden, won in Florence de Portugees Rui Costa.

De Spaanse bondscoach Javier Minguez gokt toch weer op zijn twee specialisten. Met name Valverde lijkt het parcours in Ponferrada op het lijf geschreven. Hij geldt als topfavoriet naast de Australiër Simon Gerrans en wellicht ook Fabian Cancellara, de Zwitser die zijn hele najaar in dienst heeft gesteld van de wegwedstrijd op het WK.

De Nederlandse renners behoren niet direct tot de kanshebbers, hoewel Bauke Mollema en Tom Dumoulin de laatste weken goede vorm toonden. De wedstrijd over 254,8 kilometer begint om 10 uur, de finish wordt verwacht rond 16.30 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen