SPO10 sep '14 14:23

Siemerink verwacht dat Cilic speelt

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - Teamcaptain Jan Siemerink van het Nederlands Daviscupteam verwacht dat Marin Cilic vrijdag gewoon in actie komt.

ANP
ANP

De Kroatische tennisser kroonde zich maandag in New York tot winnaar van de US Open en geldt als de absolute kopman van de Kroatische Daviscupploeg.

,,Ze hebben nog tot donderdag de tijd om te beslissen of hij speelt, maar ik verwacht dat hij er gewoon staat. Hij zal vast een paar ballen slaan en zien of hij nog in bloedvorm is'', zei Siemerink woensdag.

Mocht Cilic afhaken, dan wordt zijn plek in de ploeg ingenomen door Mate Delic. Die nummer 154 van de wereld was in eerste instantie niet opgeroepen, maar is inmiddels naar Amsterdam afgereisd.

Haase

Robin Haase, de hoogst gerangschikte Nederlander, denkt dat Cilic hoe dan ook gaat spelen. ,,Of hij zal vrijdag en zondag twee keer in het enkelspel aantreden, of op zaterdag in het dubbel en zondag in het enkelspel.'' Volgens Haase zal Cilic niet al te moe zijn van de partijen die hij in New York heeft gespeeld. ,,Eerder van de jetlag. Het zal er ook van afhangen hoe hij geslapen heeft.''

Nederland en Kroatië strijden vanaf vrijdag in de Ziggo Dome in Amsterdam tegen elkaar voor een plek in de wereldgroep van de Daviscup.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen