SPO23 jul '14 17:51

Mollema: ik wilde het proberen

Auteur: ANP Nieuws

SAINT-LARY PLA D'ADET (ANP) - Bauke Mollema sloot de tweede Pyreneeënrit woensdag af als achtste en klom weer naar de zevende plaats in het algemeen klassement van de Tour de France.

ANP
ANP

,,Dat is mooi. Dit was een korte explosieve rit. Eentje die zich ervoor leende om mee te zitten in een ontsnapping'', vertelde Mollema. Hij kon op de slotklim niet mee toen onder anderen ritwinnaar Rafal Majka ervandoor ging. In de slotkilometers kwam ook geletruidrager Vincenzo Nibali voorbij.

,,Het was op de eerste klim kijken wie er meezaten in de ontsnapping. Dat waren Majka en Rodriguez die voor de bergtrui strijden. Dan weet je dat ze erin vliegen. Ik wilde het gewoon proberen.'' De eerste col was zwaar, vertelde Mollema. Het gold ook voor de slotklim naar Saint-Lary Pla d'Adet. ,,Het was mooi meegenomen dat ik met een paar minuten voorsprong op de concurrenten aan die klim begon. Ik wist dat de ritzege lastig zou worden, daarvoor mis ik de hele Tour al echt die versnelling. Ik ben blij met de tijdwinst voor het klassement.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen