SPO20 aug '14 21:59Aangepast op 20 aug '14 22:15

Basketballers houden kans op EK

Auteur: ANP Nieuws

LEIDEN (ANP) - De Nederlandse basketballers hebben nog altijd kans op deelname aan de EK van 2015.

ANP
ANP

De ploeg van bondscoach Toon van Helfteren boekte woensdagavond de derde zege. Dat ging in Leiden ten koste van Bulgarije: 66-57. Bij rust leidden de bezoekers met 1 punt verschil: 39-40.

Oranje verloor tot dusver alleen van Israël, met twee NBA'ers in de gelederen. De zeven groepswinnaars plaatsen zich plus de beste zes nummers 2.

Roeland Schaftenaar was in de 5 Meihal topscorer met 17 punten. Thomas Koenis en 'shooting guard' Arvin Slagter, beiden 12, toonden zich eveneens productief. De laatste sloeg in het vierde kwart het beslissende gaatje met twee driepunters en een soepele lay-up.

Nederland begon sterk en liep meteen uit naar 14-4. De Bulgaren, die voor eigen publiek ook al verrassend de mindere waren geweest, krabbelde terug tot 5 punten verschil en namen in de tweede periode van 10 minuten zuivere speeltijd het initiatief over. Dat was vrijwel geheel te danken aan de jonge afstandsschutter Aleksandar Vezenkov (19), met 26 punten de uitblinker. Maar in zijn een eentje kon ook hij de eerste Bulgaarse overwinning niet binnen bereik brengen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen