SPO24 sep '14 10:48Aangepast op 24 sep '14 11:27

Wielerploeg Giant krijgt Duitse naamsponsor

Auteur: ANP Nieuws

RIJSWIJK (ANP) - De Nederlandse wielerploeg Giant-Shimano gaat volgend jaar verder als Giant-Alpecin.

ANP
ANP

Dat heeft teammanager Iwan Spekenbrink woensdag bevestigd. Het nieuws was dinsdagavond via Duitse media naar buitengekomen. Met Alpecin, een producent van shampoos, keert voor het eerst sinds 5 jaar een Duits bedrijf terug als hoofdsponsor in de wielersport.

De ploeg heeft, behalve Nederlanders als Tom Dumoulin en Tom Veelers, onder anderen twee Duitse toprenners in dienst: Marcel Kittel en John Degenkolb. De vele dopingzaken hadden ertoe geleid dat de interesse van het Duitse bedrijfsleven voor de wielersport tot een nulpunt was gedaald. De Tour de France was al enkele jaren niet meer live op de Duitse tv te zien. ,,Deze samenwerking met Alpecin zendt een sterke boodschap uit. Duitse renners zijn weer succesvol, maar de fans daar kunnen daar nog weinig van zien. Alpecin gelooft in onze manier van werken. Ons internationale team krijgt een Duits hart'', reageerde Spekenbrink die de nieuwe sponsor voor 4 jaar aan zich bond.

Ploeg en sponsor werden bij elkaar gebracht door voormalig ARD-nieuwslezer Marc Bator. Spekenbrink: ,,Hij is een wielerfan die al jaren bezig is het wielrennen in Duitsland weer op de kaart te zetten.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen