SPO13 feb '14 17:18

Wüst maakt diepe buiging voor Zhang

Auteur: ANP Nieuws

SOTSJI (ANP) - Hoewel Ireen Wüst donderdag naar eigen zeggen haar beste 1000 meter van het seizoen reed (1.14,69), kon ze zich na afloop in Sotsji alleen maar neerleggen bij olympisch zilver achter de oppermachtige Chinese Hong Zhang (1.14,02).

EPA
EPA

,,Ze reed fantastisch hard, al voor de dweil. Je moet een diepe buiging maken voor Zhang, diep respect, dat is super hard'', zei Wüst kort na afloop.

Zhang kwam al in de zevende rit in actie, waarna al haar concurrenten zich stukbeten op het nieuwe baanrecord, onder wie ook Wüst. ,,Ik ben super blij met zilver, ik wist van tevoren dat dit een zeer sterk deelnemersveld was. Ik heb een zeer knappe 1000 meter gereden op het moment dat het moest. Ik heb nog nooit zo hard gereden op een laaglandbaan'', aldus de Brabantse.

Met het zilver voor Wüst en het brons voor Margot Boer kwam Nederland op 12 medailles, een record voor de Winterspelen. ,,Wij Nederlanders doen het enorm goed de hele tijd. Bij het OKT (kwalificatietoernooi) haalden we al een heel sterk niveau, ik denk dat de wereld daar ook naar gekeken heeft'', aldus Wüst, die zondag weer in actie komt op de 1500 meter. ,,Ik ben blij dat er niet veel tijd tussen de 1000 en 1500 zit, het is toch makkelijker om dag na dag te schaatsen zoals bij een OKT of afstandskampioenschappen.''

Gerelateerde artikelen