SPO29 mrt '14 09:02Aangepast op 29 mrt '14 09:54

Luiten redt Europees team

Auteur: ANP Nieuws

KUALA LUMPUR (ANP) - Golfer Joost Luiten heeft zijn uitverkiezing in het Europese golfteam voor de eerste editie van de Eurasiacup in Kuala Lumpur volledig waargemaakt.

EPA
EPA

Mede dankzij een afsluitende overwinning van de Nederlandse prof in de singles tegen de Japanner Koumei Oda (+1) ontsnapte de ploeg van captain Miguel Angel Jiménez op de laatste dag aan een blamerende nederlaag: 10-10.

Luiten leek na de 14e hole de zege al binnen te hebben (+3). Hij verloor echter de 15e en 16e hole, waardoor het op de laatste twee holes nog behoorlijk spannend werd voor hem. De 28-jarige Bleiswijker stelde uiteindelijk koelbloedig zijn zege en daarmee de gelijke eindstand in de Eurasiacup veilig.

Europa deelde op de openingsdag in de spelvorm fourballs meteen een zware klap uit: 5-0, inclusief een zege van Luiten aan de zijde van de Fransman Victor Dubuisson. Vrijdag kwam de Aziatische ploeg in de foursome sterk terug: 7-3. Luiten en Dubuisson lieten gezamenlijk een nederlaag noteren. Zaterdag konden alleen Luiten en Jiménez hun individuele partij namens Europa winnend afsluiten. Daarmee eindigde de continentale strijd gelijk: 10-10.

De Eurasiacup kan worden beschouwd als de Ryder Cup in het klein. Luiten is ook in beeld voor de titanenstrijd tussen Amerika en Europa in september in het Schotse Gleneagles, maar zekerheid over een uitverkiezing voor het Europese team krijgt hij pas komende zomer.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen