SPO12 sep '14 21:56Aangepast op 12 sep '14 22:25

Gerrans klopt Dumoulin in GP Québec

Auteur: ANP Nieuws

QUÉBEC (ANP) - Tom Dumoulin heeft vrijdag net naast de zege in de Grand Prix Cycliste de Québec gegrepen.

Archiefbeeld van Tom Dumoulin. EPA
Archiefbeeld van Tom Dumoulin. EPA

De Limburgse wielrenner van Giant-Shimano sprong vlak voor de finish weg uit het groepje met favorieten, maar werd op de streep nog gepasseerd door Simon Gerrans. De Australiër volgt Robert Gesink op, die vorig jaar de sterkste was in de Canadese eendagskoers uit de UCI WorldTour. Gerrans won de GP Québec eerder al in 2012.

In de vijfde editie van wielerkoers door Québec reden de coureurs 11 plaatselijke rondes van 18,1 kilometer, met op het einde drie stevige klimmetjes. Bauke Mollema ging op 3,5 kilometer van de streep in de aanval, maar de Belkin-renner werd al snel teruggepakt. Dumoulin leek wel op de zege af te stevenen toen hij op enkele honderden meters van de finish bergop demarreerde. Vlak voor de streep werd hij echter nog voorbijgereden door Gerrans, die was gelanceerd door ploeggenoot Pieter Weening.

Gerrans (34) won eerder dit jaar al de Tour Down Under en Luik-Bastenaken-Luik. De Australisch kampioen op de weg pakte met zijn zege in Québec 80 punten voor de WorldTour-ranglijst, waarop hij naar de derde plaats klom. Dumoulin, die zich tevreden moest stellen met 60 punten, greep vorige week in Canada ook al net naast de eindzege in de Ronde van Alberta. De Limburger reed na winst van de proloog 5 dagen in het geel, maar werd in de slotetappe gepasseerd door Daryl Impey uit Zuid-Afrika.

Zondag staat in Canada ook nog de GP Montréal op het programma.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen