SPO15 mei '14 17:45Aangepast op 15 mei '14 22:06

Matthews verstevigt leiding in Giro

Auteur: ANP Nieuws

MONTECASSINO (ANP) - Winnen in de roze trui, het was Michael Matthews donderdag gegeven.

EPA
EPA

De zege waarmee de Australiër van Orica-GreenEdge zijn leidende positie in het klassement verstevigde, sneeuwde echter onder bij het leed dat een massale valpartij op zo'n 12 kilometer voor de streep veroorzaakte. De Spanjaard Joaquim Rodriguez was het voornaamste slachtoffer, hij stapt vrijdag niet meer op. Daarnaast kunnen renners als Steven Kruijswijk en de Ier Nicholas Roche een streep zetten door een goed klassement.

Van de toppers deed Cadel Evans veruit de beste zaken. De oud-Tourwinnaar was de enige van de klassementsrenners die geen tijd verloor nadat een val op de door regen spekglad geworden wegen net voor de slotklim de eerste groep had verbrokkeld. Belkin-kopman Wilco Kelderman won de sprint van de eerste achtervolgende groep op 49 seconden van de ritwinnaar. In die groep reden ook de Colombianen Nairo Quintana en Rigoberto Uran, de laatste bijgestaan door zijn ploeggenoot Wout Poels.

Rodriguez finishte nog wel en verloor meer dan 7 minuten. Onderzoek in het ziekenhuis wees later uit dat hij twee ribben en een duim had gebroken. De Spanjaard moest zich daarom terugtrekken uit de strijd. Dat gold ook voor zijn teamgenoten Giampaolo Caruso en Angel Vicioso, die eveneens hard vielen.

Gerelateerde artikelen