SPO26 jun '14 18:07

IAAF niet in beroep tegen schorsing Gay

Auteur: ANP Nieuws

MONACO (ANP) - De internationale atletiekfederatie IAAF gaat niet in beroep tegen de schorsing van 1 jaar voor dopingzondaar Tyson Gay, die hem werd opgelegd door het Amerikaanse antidopingbureau Usada.

EPA
EPA

Dat heeft de IAAF donderdag bekendgemaakt. Gay werd in 2013 positief getest op sporen van anabole steroïden. Hij maakt komende maand bij de Diamond League-wedstrijd in Lausanne zijn rentree.

Atleten die worden betrapt op doping krijgen normaal gesproken een schorsing van 2 jaar. Gay verleende echter volledige medewerking aan het onderzoek naar zijn misstap(pen) en kreeg daarom strafvermindering. De IAAF en het mondiale antidopingagentschap WADA konden daar nog tegen in beroep gaan.

,,We hebben goed naar het oordeel van het Usada gekeken en besloten niet in beroep te gaan tegen de schorsing'', luidt de verklaring van de IAAF. Het is nog niet duidelijk of het WADA in beroep gaat.

De schorsing van Gay werd met terugwerkende kracht ingesteld vanaf 23 juni 2013. De resultaten van de Amerikaanse sprinter werden echter al vanaf juli 2012 geschrapt. Daardoor moest hij zijn zilveren olympische medaille op de 4x100 meter estafette inleveren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen