SPO23 mei '14 17:23Aangepast op 23 mei '14 17:44

Canola wint 13e rit in Giro na lange vlucht

Auteur: ANP Nieuws

RIVAROLO CANAVESE (ANP) - Marco Canola heeft vrijdag de mooiste overwinning uit zijn wielerloopbaan geboekt.

EPA
EPA

De Italiaanse renner won de 13e etappe in de Ronde van Italië, van Fossano naar Rivarolo Canavese. Canola hield de Venezolaan Jackson Rodríguez (tweede) en de Fransman Angélo Tulik (derde) achter zich.

Het drietal was overgebleven uit een kopgroep van zes renners, die al aan het begin van de etappe was ontstaan. Het leek er lang op dat de zes vluchters terug zouden worden gepakt, maar uiteindelijk bleek dat de sprintersploegen zich hadden verrekend en iets meer dan 10 seconden te kort kwamen.

Dat betekende voor onder anderen Nacer Bouhanni een gemiste kans. De Fransman, deze Giro al goed voor drie etappezeges, was vooraf de grote favoriet voor de zege in de relatief vlakke en niet al te lange rit over 159 kilometer. Zijn ploeg FDJ deed het meeste kopwerk in het peloton, maar kreeg te weinig ondersteuning om Bouhanni nog voor de winst te kunnen laten sprinten. Bouhanni won wel de spurt van het peloton en werd zodoende vierde.

De klassementsrenners zaten eveneens in het peloton, waardoor er in de top van het klassement niets veranderde. De Colombiaan Rigoberto Uran gaat na de winst van donderdag in de tijdrit aan kop, gevolgd door de Australiër Cadel Evans en de Pool Rafal Majka. Wilco Kelderman is in het klassement op de vijfde plek de beste Nederlander. Wout Poels staat ook nog in de top 10, achtste.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen