SPO14 feb '14 23:07

Sijsling naar halve finale in Rotterdam

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM (ANP) - Tennisser Igor Sijsling is vrijdagavond doorgedrongen tot de halve finales van het ATP-toernooi van Rotterdam.

ANP
ANP

De 26-jarige Amsterdammer won in de kwartfinale van Philipp Kohlschreiber: 6-2 2-6 6-1. Sijsling stuit in de halve eindstrijd op Marin Cilic. De Kroaat versloeg eerder op de avond verrassend Andy Murray na twee sets: 6-3 6-4.

Sijsling begon de partij tegen de Duitser Kohlschreiber erg goed en trok de eerste set met 6-2 eenvoudig naar zich toe. In het tweede bedrijf keerde het tij echter. De Duitser won die set met 6-2 en bovendien kreeg Sijsling last van zijn rechterschouder. Hij liet zich daar aan behandelen. Dat bleek te helpen, want in de beslissende derde set was hij oppermachtig.

,,De tweede set ging minder, dan voel je je wel wat naar op de baan'', erkende Sijsling na afloop van zijn partij. ,,Het begon een beetje te zeuren bij mijn nek en schouder. Ik heb ook wel wat last.'' Hij besloot daarop zijn tactiek tegen Kohlschreiber wat aan te passen en probeerde lange slagenwisselingen te vermijden. ,,Ik wilde korte punten spelen en kwam veel naar het net, af en toe een beuk geven. Dat ging goed.''

Sijsling bereikte nog nooit de finale van een ATP-toernooi. Tegen Cilic heeft hij de statistieken niet in zijn voordeel. De eerdere twee ontmoetingen werden allebei gewonnen door de Kroaat. ,,Dat moet ik nu maar eens zien te doorbreken'', aldus Sijsling. ,,Ik heb zin om tegen hem te spelen.''

Gerelateerde artikelen