SPO10 feb '14 21:06

Feestje voor sprinters in Holland House

Auteur: ANP Nieuws

SOTSJI (ANP) - De sprinters Michel Mulder, Jan Smeekens en Ronald Mulder zijn maandagavond gehuldigd in het Holland Heineken House.

ANP
ANP

De winnaars van het goud, zilver en brons op de 500 meter werden één voor één naar voren geroepen en in de volgepakte zaal toegesproken door oud-schaatser Hein Vergeer. Gerard van Velde, de coach van olympisch kampioen Michel Mulder, kwam ook even in de schijnwerpers staan.

,,Onbeschrijflijk gaaf'', zei de winnaar van het goud, die op de schaatsbaan in eerste instantie dacht dat hij genoegen moest nemen met zilver. ,,Ik heb op een bankje naar de race van Jan gekeken. Toen hij over de streep kwam, zag ik een 1 voor zijn naam staan. Toen ging die 1 toch ineens naar mij, ik kon het eerst niet geloven.''

Smeekens erkende dat hij op dat moment wel door de grond kon zakken. ,,Het moment dat Jac Orie het mij vertelde, is niet te beschrijven. Het was een heel grote anticlimax op het ijs.'' Toch kon de zilveren schaatser in het Holland Heineken House alweer een beetje lachen.

Gerelateerde artikelen