SPO15 apr '14 07:38Aangepast op 15 apr '14 08:35

Grootste seizoensnederlaag Heat

Auteur: ANP Nieuws

WASHINTON (ANP) - De basketballers van Miami Heat hebben maandag (plaatselijke tijd) hun grootste nederlaag van dit seizoen geleden.

EPA
EPA

De kampioen van vorig jaar verloor op bezoek bij Washington Wizards met 114-93.

Heat riep de afstraffing wel een beetje over zichzelf af door zijn sterspelers LeBron James en Chris Bosh uit de ploeg te houden. Trevor Ariza van de Wizards kon nu uitgroeien tot de topscorer van de wedstrijd met 25 punten.

De nederlaag betekent ook dat Heat als tweede zal eindigen achter Indiana Pacers in de Eastern Conference en dus niet als 'topseed' de play-offs ingaat.

Grizzlies

Memphis Grizzlies plaatste zich als achtste en laatste ploeg uit de Western Conference voor de play-offs dankzij een overwinning op Phoenix Suns: 97-91. Zach Randolph was topschutter bij de Grizzlies met 32 punten.

San Antonio Spurs, al zeker van de eerste plaats in de Western Conference met meer dan 60 overwinningen, moest alsnog een pijnlijke verliesbeurt toestaan tegen de Texaanse rivaal Houston Rockets: 98-104. Chandler Parsons (21 punten), Dwight Howard (20) en Terrence Jones (20) waren op schot voor de Rockets.

Gerelateerde artikelen