SPO13 sep '14 17:57Aangepast op 13 sep '14 18:15

Contador toont zich ware winnaar Vuelta

Auteur: ANP Nieuws

PUERTO DE ANCARAS (ANP) - Alberto Contador heeft zaterdag in de 20e etappe zijn tweede rizege geboekt in de Ronde van Spanje.

EPA
EPA

De kopman van Tinkoff-Saxo kan met alleen nog een korte individuele tijdrit voor de boeg de eindzege in de Vuelta normaal gesproken niet meer ontgaan.

Contador, die de ronde van zijn land eerder al twee keer won, ontdeed zich in de slotklim van zijn enig overgebleven concurrent Chris Froome. De Brit finishte op 16 seconden als tweede en heeft die klassering ook in het klassement stevig in handen. Zijn achterstand op Contador liep op naar 1.37 maar Froome nam wel afstand van nummer 3 Alejandro Valverde die als derde de top van de Puerto de Ancaras bereikte. Dat zal na 3 weken koersen ook de eindklassereing van de Spanjaard worden als er zondag in de 9,7 kilometer in Santiago de Compostela geen gekke dingen gebeuren. Valverde heeft een achterstand van 2 minuten en 35 seconden op Contador.

De Fransman Warren Barguil van Giant-Shimano handhaafde zich op de achtste plaats. Belkins enig overgebleven kopman Wilco Kelderman finishte als 15e en zakte een plaatsje in het klassement. Kelderman is nu 15e.

Gerelateerde artikelen