SPO30 mrt '14 17:06Aangepast op 30 mrt '14 19:07

Dumoulin mist eindzege in Critérium

Auteur: ANP Nieuws

COL DE L'OSPEDALE (ANP) - Wielrenner Tom Dumoulin is er zondag niet in geslaagd zijn leiderstrui in het Critérium International te verdedigen.

ANP
ANP

De Limburgse coureur van Giant-Shimano pakte zaterdag de koppositie na de winst in de tijdrit, maar de laatste etappe over 176 kilometer was net iets te zwaar voor Dumoulin. Hij moest op de Col de l'Ospedale, op 957 meter hoogte, lossen en verloor te veel tijd.

De Fransman Jean-Christophe Péraud pakte de eindzege op Corsica. De renner van AG2R had aan de tweede plaats voldoende om de leiderstrui over te nemen van Dumoulin. De dagzege in de derde en laatste rit was voor de Zwitser Matthias Frank die als tweede eindigde in het eindklassement.

Dumoulin baalde dat hij op de beklimming niet kon volgen. ,,Ik heb alles gegeven, maar de anderen gingen sneller omhoog. Het was geweldig om de gele trui te dragen. Je krijgt in de leiderstrui veel respect van de andere renners. We waren hier met een jonge ploeg. Een ritzege en een dag in de gele trui is dan zeker een goed resultaat'', concludeerde Dumoulin.

Hij was ook te spreken over zijn eigen optreden. ,,Ik ben tevreden over de manier waarop ik mijn eerste overwinning als beroepsrenner heb behaald. Het geeft mij veel vertrouwen en het zal er hopelijk voor zorgen dat ik nog meer zal winnen dit seizoen.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen