SPO12 sep '14 18:55

Haase trekt stand gelijk in Daviscup

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - Robin Haase heeft vrijdag de stand in de Daviscupwedstrijd tussen Nederland en Kroatië gelijkgetrokken (1-1).

ANP
ANP

De Haagse tennisser versloeg in de tweede partij de 17-jarige Borna Coric met 7-6 (4) 6-1 6-4. Igor Sijsling had eerder voor eigen publiek in de Ziggo Dome de openingswedstrijd tegen de Kroatische debutant Mate Delic verloren. De Amsterdammer ging met 4-6 6-4 7-5 6-2 onderuit.

Nederland en Kroatië strijden om een plek in de wereldgroep. Zaterdag staat het dubbelspel op het programma. US Open-winnaar Marin Cilic, die vrijdag niet in actie kwam, zal met Marin Draganja naar verwachting aantreden tegen Jean-Julien Rojer en Haase.

De Nederlandse kopman had het in de eerste set niet makkelijk tegen Coric. Het ging tot 5-4 gelijk op, maar toen kreeg de Kroaat twee setpunten op de service van Haase. De Hagenaar wist deze echter weg te werken. Daarna kreeg Coric nog een mogelijkheid, maar Haase sleepte er een tiebreak uit, die hij met 7-4 won. In de tweede set nam Haase het initiatief in handen en liep hij snel uit naar 6-1. De derde set was opnieuw lang in evenwicht, maar Haase had aan een break voldoende om het belangrijke punt voor Nederland te pakken.

Gerelateerde artikelen