SPO24 aug '14 20:37

Sprintzege Kristoff in Cyclassics Hamburg

Auteur: ANP Nieuws

HAMBURG (ANP) - Alexander Kristoff heeft zondag in Hamburg de Cyclassics gewonnen.

EPA
EPA

De Noorse wielrenner van Katoesja was de snelste in de massasprint. Hij bleef de Italiaan Giacomo Nizzolo (Trek) en de Australiër Simon Gerrans (Orica-GreenEdge) voor in de 247 kilometer lange eendagswedstrijd.

Diverse renners probeerden er in de slotkilometers, met daarin de laatste passage van de Waseberg in het verder vlakke parcours, vandoor te gaan. Een gat slaan met het peloton lukte echter geen van hen.

De Cyclassics werd vorig jaar gewonnen door John Degenkolb. De Duitser van Giant-Shimano ontbrak dit jaar in Hamburg. Degenkolb rijdt momenteel de Vuelta. Ploeggenoot Marcel Kittel kwam in Hamburg niet verder dan de zesde plek.

Succesvolste renner

Kristoff boekte zondag alweer zijn 14e zege dit seizoen en is daarmee tot dusver de succesvolste renner van het jaar. Kristoff won in maart Milaan-Sanremo en boekte twee etappezeges in de Tour de France. ,,Ik rij elk jaar in Hamburg en ik heb het altijd al een mooie koers gevonden, ook al won ik eerder nog nooit. Na mijn winst vandaag is het zeker één van mijn favoriete races'', zei de Noorse winnaar lachend.

,,Ploeggenoten Pavel Broett en Marco Haller hebben me er in de slotfase doorheen geloodst. In de laatste kilometer raakten we een beetje opgesloten, maar ik kon nog net naar voren rijden. 300 meter voor de meet kwam ik op kop, startte mijn sprint rustig en voerde het tempo langzaam op. Gelukkig kwam er niemand langszij.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen