SPO28 dec '14 18:00

Zesde allroundtitel voor Kramer

Auteur: ANP Nieuws

HEERENVEEN (ANP) - Schaatser Sven Kramer heeft zich zondag verzekerd van de Nederlandse allroundtitel.

ANP
ANP

De leidende positie van de 28-jarige Fries in het klassement kwam op de afsluitende 10.000 meter niet meer in gevaar. In een stabiele race eindigde hij in een tijd van 13.10,94, goed voor de tweede plaats op deze afstand achter Jorrit Bergsma (13.03,90). Kramer won dit weekeinde geen enkele afstand in Thialf, maar was onbetwist de beste allrounder.

In het eindklassement pakte ploeggenoot Wouter Olde Heuvel zilver en de onttroonde titelverdediger Koen Verweij brons. De eerste drie van het eindklassement mogen naar de EK allround komende maand in Rusland. De deelname van Verweij is echter nog onzeker. Bergsma belandde op de vierde plaats in de eindrangschikking.

Voor Kramer was het zijn zesde triomf bij het nationale allroundtoernooi. In het seizoen 2004-2005 won hij zijn eerste titel. Dat deed hij destijds ook zonder een afzonderlijke afstandszege.

Kramer mocht in het vierde en laatste duel op de 10.000 meter met Olde Heuvel 4,94 seconden verspelen op zijn ploeggenoot. Op rivaal Bergsma had hij een marge van liefst 37,60 seconden opgebouwd. Kramer kwam op de langste afstand, tegenwoordig het domein van olympisch kampioen Bergsma, geen moment in de problemen. Zelfbewust stelde hij zijn zesde titel veilig.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen