SPO27 dec '14 04:03

Verweij en Nauta titelverdedigers in Thialf

Auteur: ANP Nieuws

HEERENVEEN (ANP) - Na de NK afstanden en vier wereldbekers begint de Nederlandse schaatstop dit weekeinde aan het tweede deel van het seizoen.

ANP
ANP

In Thialf verschijnen Koen Verweij en Yvonne Nauta als titelverdedigers aan de start bij de NK allround. Beiden hebben iets goed te maken.

Verweij (Team Corendon) beleefde een matig voorseizoen en sloeg daarom de vierde wereldbeker eerder deze maand in Heerenveen over. De wereldkampioen allround gaf de voorkeur aan een ingelast trainingskamp op Lanzarote. Nauta (Team Continu) kwam de afgelopen maanden in het internationale circuit amper in actie na een teleurstellend optreden bij de NK afstanden.

De vrouwen beginnen zaterdag om 12.15 uur in een goedgevuld Thialf aan de 500 meter. Daarna staan de 500 meter voor mannen, de 3000 meter (vrouwen) en de 5000 meter (mannen) op het programma. Bij de NK allround staan ook tickets voor de EK allround in januari in Rusland en voor de 5000 meter (vrouwen) en 10.000 meter (mannen) bij de WK afstanden in Heerenveen (12-15 februari in Heerenveen) op het spel.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen