SPO13 feb '14 14:52Aangepast op 13 feb '14 19:28

Greipel sprint naar zege in Qatar

Auteur: ANP Nieuws

MADINAT ASH-SHAMAL (ANP) - De Duitse wielrenner André Greipel heeft donderdag de vijfde etappe van de Ronde van Qatar gewonnen.

EPA
EPA

Greipel was de snelste in de massasprint van de 159 kilometer lange rit van Al Zubara Fort naar Madinat ash-Shamal. Achter de Duitse spurter eindigde de Litouwer Aidis Kruopis als tweede, Theo Bos (Belkin) werd derde.

De podiumplaats voor Bos was de derde voor Belkin in de laatste drie etappes. Lars Boom eindigde dinsdag als tweede in de individuele tijdrit en Barry Markus werd woensdag derde in de sprint. Bos was tevreden over zijn klassering, maar voelde desondanks dat er meer in had gezeten. ,,Ik had graag in het wiel van Greipel gezeten, maar Niki Terpstra zat daar. Toen Greipel aanging, kon hij het wiel niet houden en ontstond er een gaatje'', zei de sprinter.

Belkin was een van de teams die in de slotfase van de etappe jacht maakte op vier vluchters, die volgens plan werden ingerekend. Ook Omega Pharma-QuickStep, de ploeg van Terpstra en Tom Boonen, toonde zich voorin. Terpstra eindigde als negende en behield met gemak zijn leiderstrui.

De Ronde van Qatar eindigt vrijdag met een relatief korte etappe naar Doha, waarin Terpstra een voorsprong van 17 seconden verdedigt op Boonen. ,,Het wordt sowieso een massasprint'', voorspelde Bos, die daarmee een voorschot nam op de eindzege van Terpstra.

Gerelateerde artikelen