SPO24 aug '14 20:35Aangepast op 24 aug '14 21:08

Basketballers kansloos tegen Israël

Auteur: ANP Nieuws

NICOSIA (ANP) - De Nederlandse basketballers hebben in de EK-kwalificatie (groep B) zondag hun tweede nederlaag geleden.

ANP
ANP

Ook in de uitwedstrijd tegen Israël, die om veiligheidsredenen op Cyprus werd afgewerkt, verloor Oranje, ditmaal kansloos: 83-60 (48-23). Het serieuze verschil werd al in de eerste 10 minuten gemaakt: 26-5. In het begin van het tweede kwart stond er zelfs even 31-5 op het scorebord.

In de ploeg van bondscoach Toon van Helfteren kwamen alleen Worthy de Jong (15) en Nick Oudendag (11) in de dubbele punten. Oudendag (9) en Kevin Bleeker (6) pakten de meeste rebounds. Aan Israëlische zijde was Omri Casspi de productiefste speler met 22 punten. Hij verdiende afgelopen seizoen bij de Sacramento Kings 3,3 miljoen dollar. Gal Mekel, ook in de NBA actief bij Dallas Mavericks, droeg 16 punten bij.

Door deze zege is Israël zeker van deelname aan het EK in 2015. Dat was aan Oekraïne toegewezen, maar dat land heeft om politieke en financiële reden de organisatie teruggegeven.

Nederland maakt, tot ieders verbazing eigenlijk gezien de reputatie van de tegenstanders, ook nog een goede kans. Dan moet woensdag in Leiden wel het slotduel tegen Montenegro worden gewonnen. De zes beste nummers 2 van de zeven groepen kwalificeren zich ook. Om die te bepalen worden de resultaten tegen de hekkensluiter geschrapt, omdat twee poules maar drie teams tellen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen