SPO4 jul '14 16:16Aangepast op 4 jul '14 16:32

Kromowidjojo slaat EK in Berlijn over

Auteur: ANP Nieuws

BERLIJN (ANP) - Ranomi Kromowidjojo doet in augustus niet mee aan de Europese kampioenschappen langebaan in Berlijn.

ANP
ANP

Dat meldt zwembond KNZB vrijdag.

Kromowidjojo brak enkele weken geleden met haar coach Christiaan Sloof. Het toernooi in Berlijn komt te snel, zo zegt de Nederlandse zwemster. ,,Het is een turbulent jaar geweest en dat heeft me veel energie gekost. Ik wil investeren voor de komende mondiale toernooien'', aldus Kromowidjojo.

Na overleg met haar tijdelijke begeleidingsteam en technisch directeur Joop Alberda besloot de olympisch kampioene op de 50 en 100 meter vrije slag zich te richten op de wereldkampioenschappen kortebaan (december 2014 in Doha) en de WK langebaan (2015 in Kazan). Die toernooien zijn een belangrijke opmaat voor de Spelen van 2016 in Rio. ,,Mijn droom is om naast de individuele nummers ook met de estafettemeiden goud na te jagen in Kazan 2015 en Rio 2016'', legt Kromowidjojo uit.

Resetten

Alberda denkt dat de zwemster er goed aan doet het toernooi in Berlijn aan zich voorbij te laten gaan. ,,Het is goed even weer te 'resetten’ na de afgelopen periode en een hernieuwde focus te pakken'', vindt de technisch directeur.

Kromowidjojo neemt dit weekeinde deel aan internationale wedstrijden in Frankrijk (Vichy).

Gerelateerde artikelen