SPO15 jun '13 17:25Aangepast op 15 jun '13 17:47

Boom wint en pakt leiding in Ster ZLM Toer

Auteur: ANP Nieuws

JALHAY (ANP) - Wielrenner Lars Boom heeft zaterdag de vierde etappe van de Ster ZLM Toer gewonnen.

Archief, ANP
Archief, ANP

De Nederlander bleef in deze Belgische rit over 186 kilometer met aankomst bij de stuwdam van La Gileppe de Italiaan Davide Rebellin (tweede) en landgenoot Maurits Lammertink (derde) nipt voor. De leiderstrui kwam eveneens in handen van Boom.

Boom nam de leiding over van de Duitser Marcel Kittel. De renner van Blanco deed in de heuvelachtige etappe door de Ardennen een geslaagde greep naar de macht. ,,Ik had gehoopt op de oplopende finishstraat een kloof te kunnen slaan'', aldus Boom na zijn geslaagde missie. ,,Maar de verschillen zijn nog altijd klein. Hopelijk volstaat dit voor de eindwinst. Het wordt nog opletten op de slotdag in Nederland op smalle wegen en de keien. Maar ik ken het daar in Brabant goed, dus dat zal wel goed komen'', gaf Boom vol zelfvertrouwen te kennen.

,,Mijn ploeggenoten van Blanco hebben de hele dag hard op kop van het peloton gereden om mij hier te lanceren. Twee concurrenten gingen in de slotkilometer iets te vroeg aan, maar ik had het goed getimed, ik kon erop en erover. En dan is het afwachten hoeveel seconden je gepakt hebt'', analyseerde de Blancorenner zijn ritwinst. De verschillen met de sprinters Mark Cavendish en André Greipel waren gering, maar de als klassementsleider gestarte Marcel Kittel moest meer tijd toestaan en verloor de leiderstrui aan Boom.

Zondag wacht de renners een vlakke slotetappe met finish in Boxtel.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen