SPO26 apr '16 07:53

Oklahoma City Thunder rolt Mavericks op

Auteur: ANP Nieuws

OKLAHOMA CITY (ANP) - In de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA heeft Oklahoma City Thunder de tweede ronde van de play-offs bereikt.

EPA
EPA

De ploeg van de sterspelers Russell Westbrook en Kevin Durant zegevierde in het vijfde duel met Dallas Mavericks voor de vierde keer: 118-104. Daarmee was de best-of-seven serie met 4-1 beslist. In de tweede ronde komt Thunder uit tegen San Antonio Spurs. De eerste wedstrijd is zaterdag.

Westbrook was maandagavond (lokale tijd) voor eigen publiek niet te houden. Hij bracht 36 punten, 12 rebounds en 9 assists op zijn naam. Durant had met 33 punten en 7 rebounds eveneens een groot aandeel in de thuiszege. De 37-jarige Duitser Dirk Nowitzki blonk uit bij Dallas, dat door blessures opnieuw danig was verzwakt, met 24 punten.

Charlotte Hornets versloeg Miami Heat met 89-85. De stand in de reeks kwam daardoor op 2-2. Ook de tweestrijd tussen Portland Trail Blazers en Los Angeles Clippers is weer in evenwicht (2-2). Portland won het vierde duel met 98-84. Bij LA Clippers viel gangmaker Chris Paul uit met een handblessure, die hem in de komende wedstrijden aan de kant zal houden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen