SPO26 apr '16 13:48

UCI schorst Van den Driessche voor 6 jaar

Auteur: ANP Nieuws

LAUSANNE (ANP) - De tuchtcommissie van de internationale wielerunie UCI heeft ex-veldrijdster Femke Van den Driessche voor zes jaar geschorst wegens ,,technologische fraude''.

EPA
EPA

Bovendien dient de negentienjarige Belgische een boete te betalen van circa 18.000 euro. Al haar resultaten vanaf 11 oktober 2015 worden geschrapt. Ook dient ze de kosten te betalen van de tuchtzaak bij de UCI.

In een fiets van Van den Driessche werd tijdens de WK voor beloften begin dit jaar een electrisch motortje gevonden. De UCI nam de eerste strafzaak van 'mechanische doping' hoog op en vroeg de tuchtcommissie om een levenslange schorsing. Het disciplinaire college vond zes jaar echter genoeg.

Van den Driessche heeft haar betrokkenheid bij de fraude altijd ontkend. Ze verklaarde dat de gewraakte fiets in haar materiaalzone niet van haar maar van een vriend was. Van den Driessche besloot in maart direct te stoppen met veldrijden. Ze heeft zichzelf vorige maand ook niet meer verdedigd bij de tuchtcommissie van de UCI.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen