SPO6 jul '13 15:55Aangepast op 6 jul '13 18:40

Vos wint weer rit in Giro Rosa

Auteur: ANP Nieuws

CORBETTA (ANP) - Marianne Vos heeft zaterdag de zevende etappe van de Giro Rosa gewonnen.

Marianne Vos. ANP
Marianne Vos. ANP

Het was de derde ritzege voor de wereldkampioene in dienst van Rabobank/Liv. Vos, die geen aanspraak meer maakt op de eindzege na een zwakke dag in de bergen, hield de Italiaanse Giorgia Bronzini achter zich. Kirsten Wild werd vierde.

De leiding bleef in handen van de Amerikaanse Mara Abbott. De Ronde van Italië voor vrouwen eindigt zondag met een individuele tijdrit over 16 kilometer. Vos maakt met haar vijfde plaats in het klassement geen aanspraak meer op de eindzege, maar verstevigde met de ritwinst wel haar leidende positie in het puntenklassement.

,,Het is lekker om aan het einde van deze ronde een goed gevoel mee naar huis te nemen'', reageerde de wielervedette op de website van haar ploeg. ,,Natuurlijk ben ik teleurgesteld dat ik uiteindelijk geen rol kan spelen om de eindzege. Dan verzacht het winnen van deze etappe na die twee bergetappes de pijn wel.'' In die bergritten verloor Vos de koppositie in het algemeen klassement en verspeelde ze de kans op de eindzege. ,,Ik ben blij dat ik het vandaag wel af kon maken.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen