SPO27 apr '16 08:58

Pacers laten zege glippen

Auteur: ANP Nieuws

TORONTO (ANP) - De basketballers van Toronto Raptors hebben de leiding genomen in de play-off tegen Indiana Pacers.

EPA
EPA

De Pacers lieten dinsdag een zege in Toronto glippen in het vierde kwart (102-99) en staan daardoor 3-2 achter in de best-of-sevenserie in de NBA.

De Pacers liepen in het derde kwart uit naar 90-75 en daarmee leek de wedstrijd wel beslist. Toronto bleek echter over stalen zenuwen te beschikken en opende een slotoffensief. In een mum van tijd scoorden de Canadezen 23 punten, terwijl de Pacers slechts twee punten pakten.

Toch leek het in de slotfase nog gelijk te worden. Terwijl de zoemer ging, schoot Solomon Hill een beslissende driepunter binnen op een stand van 102-99. Uit de beelden bleek echter dat hij de bal nog aanraakte toen de tijd verstreek en dus telde het schot niet. Daarmee ontsnapte Toronto.

Atlanta Hawks

Een stuk minder spannend was het in Atlanta, waar Atlanta Hawks met 110-83 won van Boston Celtics en zo een 3-2-voorsprong nam in de play-off. Atlanta scoorde slechts negentien punten tot halverwege het tweede kwart, maar begon daarna te vlammen. In hetzelfde tijdsbestek lieten de Hawks vervolgens zeventig punten bijschrijven, waarmee het vierde kwart een formaliteit was.

Bij de Los Angeles Clippers liep de ziekenboeg dinsdag vol. De twee beste spelers van de ploeg, Chris Paul en Blake Griffin, zijn een tijd uitgeschakeld. Griffin is voor de rest van het seizoen uitgeschakeld met een knieblessure, Paul onderging een operatie aan zijn rechterhand. De Clippers spelen woensdagavond tegen Portland.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen