SPO23 okt '13 12:28

Teambaas: Ferrari heeft gefaald

Auteur: ANP Nieuws

GREATER NOIDA (ANP) - Ferrari is er ook dit seizoen niet in geslaagd een kampioensbolide te bouwen voor zijn stercoureur Fernando Alonso.

EPA
EPA

,,Helaas zijn we niet in staat gebleken hem een auto te geven waarin hij zijn talent volledig kon benutten'', bekende teambaas Stefano Domenicali woensdag in de aanloop naar de Grand Prix van India. ,,Men vergelijkt hem met Vettel, maar als je een betere auto hebt, is alles een stuk eenvoudiger.''

Alonso rijdt sinds 2010 voor de beroemde Italiaanse renstal, maar moet al vier seizoenen Vettel voor zich dulden. Komende zondag kan de Duitser van Red Bull zijn vierde wereldtitel op rij veroveren. De vijfde plaats op het Buddh International Circuit volstaat. Het seizoen telt daarna nog drie races.

Domenicali spoorde halverwege het seizoen de medewerkers van Ferrari aan de auto te verbeteren. Dat was nadat Alonso al ruime achterstand had opgelopen op Vettel. ,,Als wij over een auto beschikken waarmee we kunnen winnen, dan zullen we winnen. Wij zijn Ferrari en de geschiedenis leert ons dat wij nooit accepteren dat we zijn verslagen'', luidde de boodschap kort voor de Grand Prix van België. Prompt won Vettel op Spa-Francorchamps en ook de vier races erna.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen