SPO8 jun '13 17:57Aangepast op 8 jun '13 18:30

Luiten verstevigt leidende positie

Auteur: ANP Nieuws

ATZENBRUGG (ANP) - Joost Luiten heeft zijn leidende positie in het Lyoness Open in Oostenrijk zaterdag verstevigd.

ANP
ANP

De Bleiswijkse profgolfer bracht zijn totaal met een ronde van 67 (5 onder par) op 200. Hij heeft drie slagen voorsprong op de Spanjaarden Jorge Campillo en Eduardo de la Riva. De Deen Thomas Björn schoot omhoog door een 64'er en deelt de vierde plaats met de Fransman Romain Wattel (205).

Luiten begon niet erg overtuigend. Na vijf holes stond hij op +2. Daarna fleurde hij zijn score op met zeven birdies, zonder ergens nog een slag te laten liggen. ,,Na een slechte start kwam ik op de laatste negen holes sterk terug'', reageerde Luiten, die eind 2011 in Maleisië zijn enige titel pakte op de Europese Tour. ,,Ik kijk ernaar uit morgen weer met veel plezier op de baan te staan.''

Voor de winnaar ligt op de Diamond Country Club in Atzenbrugg een cheque klaar van ruim 166.000 euro. Met die prijs komt de Bleiswijker naar verwachting de top 100 binnen op de wereldranglijst.

Robert-Jan Derksen doet zondag niet mee om het grote geld. Hij verbeterde zich met 72, conform het baangemiddelde, wel iets maar staat met 216 (58e) nog altijd niet ver boven de streep. Maarten Lafeber haalde in Oostenrijk de cut niet, evenals de Russische oud-tennisser Jevgeni Kafelnikov.

Gerelateerde artikelen