SPO28 apr '16 17:57Aangepast op 28 apr '16 20:44

Quintana krijgt zege na straf Zakarin

Auteur: ANP Nieuws

MORGINS (ANP) - De Colombiaanse wielrenner Nairo Quintana heeft de tweede etappe in de Ronde van Romandië gewonnen.

EPA
EPA

De klimmer van Movistar kwam als tweede over de streep achter de Rus Ilnoer Zakarin, maar die werd een kwartier na de finish teruggezet, omdat hij Quintana had gehinderd.

De twee waren al vroeg op de slotklim naar Morgins weggesprongen en reden samen naar de streep. Onderweg kon het duo het al niet goed vinden met elkaar en ook in de laatste meters was er gedoe. Terwijl Zakarin juichend over de streep kwam, maakte Quintana zich boos over een slinger die de Rus had gemaakt. De wedstrijdjury besloot de Rus vanwege die manoeuvre terug te zetten naar de tweede plaats.

,,Ik baal enorm van deze onjuiste beslissing. Maar ik kan nu alleen nog vrijdag nog beter zijn. De hele situatie maakt me boos en motiveert me voor morgen, dan wil ik antwoorden op de fiets'', zo baalde Zakarin.

Mollema

Achter het tweetal werd de Portugees Rui Costa derde, door de sprint van een uitgedund groepje met favorieten te winnen. Bauke Mollema was de enige Nederlander die daarbij zat, hij werd elfde. Tom Dumoulin en Wilco Kelderman verloren een kleine minuut. Dumoulin klaagde achteraf dat hij last had van zijn darmen. ,,Vrijdag een tijdrit, ik hoop dat ik me dan weer goed voel'', twitterde de Nederlander.

Grote verliezer van de dag was Chris Froome. Die reed lek aan de voet van de voorlaatste klim en kon niet meer terugkeren naar de grote mannen. Hij verloor veel tijd en kan een goed klassement vergeten.

Quintana pakte naast de dagzege ook de leiding in het algemeen klassement over van ploegmaat Ion Izagirre. Mollema is daarin de beste Nederlander op de negende plaats, op 44 seconden van de kleine Colombiaan.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen