SPO28 apr '16 21:54Aangepast op 28 apr '16 22:51

Van Barneveld kan laatste vier vergeten

Auteur: ANP Nieuws

BIRMINGHAM (ANP) - Michael van Gerwen heeft op de dertiende speelavond van de Premier League Darts de leidende positie overgenomen van Phil Taylor.

EPA
EPA

De Brabander rolde in Birmingham de Engelsman James Wade op met 7-1. De nummer één van de wereldranglijst nam daarmee revanche voor zijn enige nederlaag tot dusver in de Premier League in de eerste ronde tegen Wade op 4 februari in Leeds.

Van Gerwen kwam in het klassement op 22 punten. Dat is nu evenveel als Taylor, die in Birmingham zijn eerste nederlaag incasseerde na een ongeslagen reeks van twaalf partijen. De Schot Peter Wright zegevierde met 7-4 over de Engelse dartslegende. Op basis van het aantal gewonnen legs in de gehele competitie mag Van Gerwen zich de nieuwe koploper noemen. Hij is al verzekerd van deelname aan de 'Final Four'.

Raymond van Barneveld kan kwalificatie voor de halve finales vergeten. De Haagse darter was niet opgewassen tegen wereldkampioen en titelverdediger Gary Anderson. De Schot was met 7-5 te sterk voor Van Barneveld, die in de laatste twee speelronden van de reguliere competitie geen sportieve perspectieven meer heeft.

De Premier League doet de komende weken nog Manchester (5 mei) en Rotterdam (12 mei) aan. Op 19 mei is de grote finale in Londen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen