SPO27 okt '13 14:39

Schaatsster Nauta pakt titel op 5 kilometer

Auteur: ANP Nieuws

HEERENVEEN (ANP) - Yvonne Nauta heeft zondag bij de Nederlandse afstandskampioenschappen verrassend de titel gewonnen op de 5 kilometer.

ANP
ANP

De schaatsster van Team Liga zette in Thialf een tijd neer van 7.01,62. Het is voor de 22-jarige Nauta de eerste prijs in haar loopbaan.

Carien Kleibeuker werd zondag tweede in 7.04,02, voor Antoinette de Jong: 7.06,09. Annouk van der Weijden en Carlijn Achtereekte eindigden als vierde en vijfde en mogen ook meedoen aan de eerste wereldbekerwedstrijden op de langste afstand. Titelverdedigster Marije Joling ontbrak aan de start wegens ziekte.

Het persoonlijk record van Nauta stond tot zondag op 7.16,04.

Diane Valkenburg stelde net als vrijdag en zaterdag teleur. De schaatsster van Team Activia eindigde als laatste in een tijd van 7.13,12. Valkenburg liep op alle afstanden waar ze aan meedeed een ticket voor het wereldbekercircuit mis. Wegens haar vormcrisis besloot Valkenburg zich na overleg met coach Jac Orie af te melden voor de 1000 meter. ,,Ik heb nu wel vaak genoeg laten zien dat het niet gaat. Meedoen heeft nu geen zin'', aldus Valkenburg.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen