SPO30 apr '16 08:39Aangepast op 30 apr '16 08:57

Heat en Pacers dwingen beslissend duel af

Auteur: ANP Nieuws

INDIANAPOLIS (ANP) - De basketballers van Indiana Pacers en Miami Heat hebben een beslissend duel afgedwongen in de play-offs van de NBA.

EPA
EPA

De twee teams kwamen vrijdag (lokale tijd) op 3-3 in de best-of-sevenserie en mogen zich opmaken voor een allesbepalende wedstrijd op zondag.

De Pacers moeten dan naar Toronto om daar de Raptors te verslaan. Dat lukte vrijdag wel in Indianapolis, vooral dankzij een sterke tweede helft van de wedstrijd, die eindigde in 101-83. Daarvoor leken de Raptors juist te gaan winnen: halverwege het eerste kwart stonden de Canadezen elf punten voor. Uitblinkers Paul George en George Hill scoorden in de laatste twee kwarten samen 24 punten en hielden zo de hoop van de pacers levend.

Miami Heat mag juist in eigen huis proberen om de Charlotte Hornets alsnog op de knieën te dwingen, na een 97-90-zege. Opvallend was vooral de wederopstanding van veteraan Dwyane Wade, die al sinds december geen driepunter meer wist te scoren en nu eindelijk weer twee afstandsschoten wist te maken. ,,Mochten we verliezen, dan wilde ik wel vechtend ten onder gaan'', sprak hij achteraf.

Beslissingsduel

De spelers van Portland Trailblazers hoeven zich niet druk te maken over een stressvol beslissingsduel. Zij plaatsten zich met een krappe 106-103-overwinning op LA Clippers voor de tweede ronde van de play-offs. De Clippers raakten gedurende de play-offs de twee beste spelers van de ploeg, Chris Paul en Blake Griffin, kwijt door blessures. Dat bleek net het verschil te maken in de laatste twee duels tussen de ploegen. Het team uit Los Angeles vocht vrijdagavond met verve, maar ging ten onder.

Portland moet in de tweede ronde weer naar Californië, waar regerend kampioen Golden State Warriors wacht.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen