SPO24 dec '13 00:33

Darter Van der Voort verliest van Lewis

Auteur: ANP Nieuws

LONDEN (ANP) - Vincent van der Voort is maandagavond uitgeschakeld in het toernooi om de wereldtitel van de dartsbond PDC.

ANP
ANP

De in Purmerend geboren speler verloor in de tweede ronde van Adrian Lewis, de Engelse nummer drie van de plaatsingslijst in Londen (4-1).

Eerder bereikten de Nederlanders Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld wel de laatste 16 van de titelstrijd, die op 1 januari wordt beslist.

Van der Voort speelde helemaal niet slecht maar was wel een maatje te klein voor zijn Engelse tegenstander. Lewis won uiteindelijk met een indrukwekkend gemiddelde van ruim 103 punten per drie darts.

Van der Voort was dichtbij winst van de eerst set. Lewis gooide de beslissende vijfde leg echter uit met een score van 146. Van der Voort moest die tegenvaller even verwerken en won geen enkele leg in de tweede set. Hij vocht zich echter dapper terug in de wedstrijd door in de derde set geen enkele leg af te staan. De opleving was van korte duur, want Lewis won zowel set vier (3-2) als 5 (3-1).


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen