SPO8 mei '16 16:54Aangepast op 8 mei '16 17:53

Haase niet, Bertens wel in hoofdtoernooi Rome

Auteur: ANP Nieuws

ROME (ANP) - Tennisser Robin Haase heeft het hoofdschema van het masterstoernooi van Rome niet gehaald.

ANP
ANP

In de laatste kwalificatieronde bleek de Bosniër Damir Dzumhur te sterk: 2-6 6-2 4-6. Vorige week sneuvelde Haase in Madrid ook al in de laatste ronde van het kwalificatietoernooi.

Kiki Bertens haalde het hoofdtoernooi bij de vrouwen wel. Zij klopte de Amerikaanse Varvara Lepchenko met 6-2 6-3. In de eerste kwalificatieronde had ze van Nicole Gibbs, ook een Amerikaanse, gewonnen. Zowel Lepchenko als Gibbs was geplaatst in het kwalificatietoernooi. Bertens was dat niet.

Haase staat op de wereldranglijst met zijn 65e plaats tien plaatsen hoger dan Dzumhur. Toch wist de Hagenaar dat hij moest oppassen, want in de eerste ronde in Monte Carlo was hij vorige maand door Dzumhur afgetekend geklopt. De Bosniër was in de eerste set veel beter en pakte direct een dubbele break. Haase kon setverlies niet meer voorkomen, maar herstelde zich wel en sloeg vroeg in de tweede set toe.

In de derde set was het weer Dzumhur die een dubbele break voorsprong pakte. Haase kwam nog wel een break terug, maar op 5-4 serveerde de Bosniër de partij uit.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen