SPO10 mei '16 16:44Aangepast op 10 mei '16 17:13

Michel Mulder kopman Team Victorie

Auteur: ANP Nieuws

HEERENVEEN (ANP) - In afwachting van een hoofdsponsor gaat de nieuwe schaatsploeg van kopman Michel Mulder en hoofdcoach Desly Hill voorlopig als Team Victorie door het leven.

ANP
ANP

De gemengde formatie, met sprinters, allrounders en marathonrijders, werd dinsdagmiddag in schaatstempel Thialf in Heerenveen gepresenteerd. Oud-schaatsster Renate Groenewold is als teammanager aangesteld. Team Victorie zal met Gewest Friesland gaan samenwerken.

Het mannenteam bestaat naast Michel Mulder (olympisch kampioen op de 500 meter) uit Jesper Hospes, Sjoerd de Vries, Willem Hoolwerf, Kars Jansman, Bart Swings (België) en Daniel Greig (Australië). Voor de vrouwenploeg zullen Marije Joling, Carlijn Achtereekte en Vanessa Bittner (Oostenrijk) gaan uitkomen.

Mulder (30) mikt onder leiding van Hill bij de Olympische Spelen van 2018 in Zuid-Korea op een herhaling van zijn sportieve successen in Sotsji 2014, waar hij ook olympisch brons op de 1000 meter veroverde. ,,Ik realiseer me dat ik een risico neem door dit avontuur aan te gaan. Maar de sportieve uitdaging en ambities wegen voor mij op dit moment zwaarder dan financiële zekerheid. We hebben een mooie groep goede en hongerige schaatsers bij elkaar gebracht met diezelfde insteek.''

Voor Mulder is zijn nieuwe trainer allerminst een onbekende. ,,Met Desly Hill werk ik al een paar zomers lang bij het inline skaten en nu dus ook als vaste coach. Ze heeft een uitgesproken aanpak en filosofie. Ik heb er hierdoor veel vertrouwen in, dat ik komend seizoen weer op niveau ben. Want laat één ding duidelijk zijn, ik wil over twee jaar mijn olympische titel prolongeren.''

Gerelateerde artikelen