SPO13 mei '16 10:08

Schaatsster Leenstra naar Italië

Auteur: ANP Nieuws

HEERENVEEN (ANP) - Marrit Leenstra (27) sluit zich de komende twee seizoenen aan bij het nationale schaatsteam van Italië.

ANP
ANP

De Friezin was na de opheffing van Team Corendon op zoek naar nieuwe trainingspartners. Die heeft de olympisch kampioene (ploegachtervolging Sotsji 2014) bij bondscoach Maurizio Marchetto gevonden.

Leenstra hoopt op weg naar de Winterspelen van 2018 in Zuid-Korea nog wel een of meerdere sponsors te kunnen strikken. De tweevoudig nationaal allroundkampioene blijft gewoon voor Nederland uitkomen in wedstrijdverband.

,,Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg en dat is niet genoeg. Ik wil veranderen, ik wil nieuwe prikkels en ik wil vooral harder trainen dan de rest en daarmee sterker en beter worden dan de rest'', liet Leenstra vrijdag weten. ,,In Italië zit een jong team met ambities en een trainer die bekend staat om zijn zware trainingsprogramma waarmee hij op de laatste drie Olympische Spelen successen heeft geboekt. Ik denk dat ik zijn volgende succes kan zijn bij Pyeongchang 2018.''

Gerelateerde artikelen