SPO13 mei '16 15:47Aangepast op 13 mei '16 16:23

Zeiler Postma pakt brons op WK

Auteur: ANP Nieuws

GAETA (ANP) - Zeiler Pieter-Jan Postma heeft vrijdag het brons gepakt op het WK in de Finnklasse.

EPA
EPA

In Italië begon hij als nummer drie aan de finale en dankzij een vijfde plaats in die afsluitende race behield hij zijn podiumplek.

Het WK werd de hele week geplaagd door een gebrek aan wind. Daardoor konden de zeilers op weg naar de medalrace slechts zeven wedstrijden afwerken. Gedurende de week presteerde Postma heel solide, behalve in de vierde race. Die 47e plaats kon hij echter als schrapresultaat aanvoeren, waardoor hij nog volop kans maakte op een medaille.

In de slotrace waren er echter zat kapers op de kust, besefte ook Postma achteraf. ,,Wow, zo spannend. Waar moest ik kijken? Ik moest iedereen in de gaten houden. Ik zei elke keer maar tegen mezelf: ik heb het onder controle. Maar het was heel lastig'', klonk het opgelucht toen het brons binnen was. De Brit Giles Scott was voorafgaand aan de finalerace al zeker van de wereldtitel. De Deen Jonas Hogh Christensen pakte het zilver in het Italiaanse water.

Het is de vierde WK-medaille voor Postma, die in 2007 en 2011 al tweede werd en in 2013 derde. Eerder dit jaar pakte hij de Europese titel.

Gerelateerde artikelen